Lúgos víz

fogyasztása és jótékony hatása, mellékhatása!

Mit kell tudni erről?

Mi az a lúgos víz?

„A lúgos vízben lévő lúgos szó a víz pH-szintjére utal. A pH-szint egy olyan szám, amely azt méri, hogy az anyag milyen savas vagy lúgos, 0 és 14 közötti skálán. Például valami, amelynek pH-ja 1, nagyon savas, és valami, amelynek pH-ja 13, nagyon lúgos. A lúgos víz pH-szintje magasabb, mint a szokásos ivóvízé. A normál ivóvíz pH-értéke általában semleges. Az alkáli víz pH-értéke általában 8 vagy 9. Azonban a pH önmagában nem elegendő ahhoz, hogy jelentős lúgosságot adjon a víznek. A lúgos víznek tartalmaznia kell ásványi anyagokat és negatív oxidációs redukciós potenciált (ORP) is. Az ORP a víz azon képessége, hogy pro-vagy antioxidánsként működjön. Minél negatívabb az ORP-érték, annál antioxidánsabb.”

Milyen előnyei vannak?

Gátolja az öregedést.

Vastagbéltisztító tulajdonságokkal rendelkezik.

Támogatja az immunrendszert.

Hidratáló, egészségessé teszi a bőrt és további méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

Elősegíti a fogyást.

Rákkal szembeni ellenálló-képesség.

Semlegesíti a gyomorsavat, amely jótékonyan hat a reflux betegséggel szemben.

Milyen mellékhatásai illetve kockázatai lehetnek?

Csökkenti a gyomor természetes savasságát.

Kialakulhatnak emésztőrendszeri problémák.

Bőrirritációt is okozhat.

A túlzott lúgosság miatt felkavarhatja a test normál pH-ját, mely metabolikus alkalózist válthat ki, melynek tünetei a következők lehetnek: hányinger, hányás, kézremegés, izomrángás, a végtagokban bizsergés illetve az arcon.

A kalcium csökkenését is okozhatja a szervezetben, ami a csontok egészségére is hatással van. Egyébként a hipokalcémiát leggyakrabban nem a lúgos víz fogyasztása, hanem a mellékpajzsmirigy alulműködése okozhatja.

Természetes vagy mesterséges lúgos víz?

„A természetben akkor fordul elő, amikor a víz áthalad a sziklákon-például forrásokon-és ásványi anyagokat vesz fel, amelyek növelik lúgosság szintjét. Azonban sok ember, aki lúgos vizet iszik, olyan fajtát vásárol, amelyet egy elektrolízisnek nevezett kémiai folyamaton mentek keresztül.”

Biztonságos a fogyasztása?

Természetes ásványi anyag tartalmának köszönhetően általában biztonságosnak tekinthető. A mesterséges fajtákkal vigyázni kell, mert feltehetően kevesebb benne a jó ásványi anyag és több a szennyező anyag. A túl sok lúgos víz fogyasztása vagy a lúgosítás ásványi anyag hiányt eredményezhet.

Mennyit lehet fogyasztani belőle?

Naponta 2 dl.

Mi a tapasztalat?

Többnyire akkor fogyasztom, ha egy nehezebb ételt nem tudok megemészteni. Akkor egy pohárral szoktam elfogyasztani és pár óra múlva már érzem is a jótékony hatását. Ezt már családon belül is megerősítették, hogy nekik is sokat segített.

Honnan hallottam róla?

Több évvel ezelőtt, amikor anyukám akupunktúrára járt, akkor a kezelőorvosa ajánlotta a lúgos vizet.

Melyik lúgos vizet ajánlom?

Mi a Dr. Szalay Füredi Lúgos vizet fogyasztjuk alkalmanként.

Forrás:

https://www.superfitt.hu/lugos-viz-lugositas letöltés ideje: 2023.09.02.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük