Vashiányos vérszegénység

Már születésemkor megállapították a vashiányos vérszegénységet és ez hosszú éveken keresztül elkísért, amíg meg nem oldódott.

Óvodás és kisiskolás koromban még nem éreztem magamat rosszul, viszont nehezen tudtam koncentrálni és tanulni. Ahogy telt az idő ez megmaradt a későbbi tanulmányaim során is. Egyébként nemcsak a tanulás, de a nyelvtanulás során is számos problémám akadt.

Először 13 vagy 14 évesen kezdtem érezni fejfájást, szédülést és néha ájulásérzetet. Abban az időben a gyerekorvos csak annyit mondott erre, hogy legyek kint sokat a levegőn, igyak sok folyadékot, mozogjak és szedjek vaskészítményt. Jó tanácsok voltak, de a tünetek sajnos megmaradtak.

Mozogtam, szerettem aerobikra járni, szedtem a vasat, de nem lettem jobban. A gyakori fejfájás, szédülés miatt elmentünk egy gyermek neurológushoz. Ő megvizsgált, nézte az egyensúlyomat, milyenek a reflexeim, majd végül beutalt egy MR és egy EEG vizsgálatra. Mindkettő eredménye szerencsére negatív lett, de a tünetek nem változtak és évek bizonytalansága, szenvedése következett.

A vashiány komoly probléma Magyarországon is!
A vashiány komoly probléma!
A képet készítette: a JK Workshop.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük